Nieuws

Limburg spendeert ton aan opera

MAASTRICHT – De provincie Limburg heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld voor drie ‘Euregionale operaprojecten’. Vooral Opera Zuid profiteert. Het geld draagt onder meer bij aan een productie van Dido and Aeneas in september.

Samen met barokgezelschap Collegium Ad Mosam uit Sittard, Opera Studio Nederland en Opéra Royal de Wallonie uit Luik gaat Opera Zuid Henry Purcell’s opera Dido and Aeneas produceren. De première zal in september in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen zijn. Voorafgaand aan de voorstelling wordt Funeral Music opgevoerd, ook van Purcell.

Met dank aan het overheidsgeld is dit ‘unieke samenwerkingsverband’, aldus een bericht op de website van Opera Zuid, tot stand gekomen. Het operagezelschap produceert het werk, koor en orkest komen van het barokensemble, de solisten van de operastudio en het decor van de Luikse opera.

Van de ton subsidie wordt ook meerdere malen een operabrochure uitgegeven. De eerste editie is al verschenen, in de tweede komt het aanbod van diverse gezelschappen in de Euregio. Later dit jaar moet een website, www.euregiopera.eu, de functie van informatiebron vervangen.

Vorig artikel

Tenor loopt boos weg van generale

Volgend artikel

Een pracht van een kathedraalmoord

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.