Nieuws

Cité de l’Opera: Mirella, Elīna en Valery

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 231.

Addio Mirella
Het overlijden van sopraan Mirella Freni, afgelopen zondag, heeft veel indruk gemaakt in de wereld van de klassieke zang. Hier is het interview dat ze gaf ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag.

Foute foto
Een Italiaanse krant plaatste bij een artikel over Mirella Freni een verkeerde foto. Sopraan Deborah Voigt is springlevend en druk met nieuwe stappen in haar zangcarrière.

Mozart op de Switch
We kunnen er niet achter komen of de Nintendo-game Mozart Requiem er echt komt. Het staat aangekondigd voor de PlayStation 4, met verschijningsdatum 30 juni. Maar als het echt waar is, is het eh… merkwaardig.

Kleurrijk
In veel operaproducties neigen de kostuumontwerpen qua kleur nogal naar aardkleuren, of de hele boel is flets. In Antwerpen en Gent is dat opvallend anders.

Hamburger opera
De programmering voor het komende seizoen van de Staatsoper Hamburg is bekendgemaakt.

Verdi online
Er zijn veel juichende recensies over Don Carlos van Verdi in Luik. Komende vrijdag wordt de voorstelling live gestreamd.

Tango en Italiaanse liefdeslyriek
Mezzo Elīna Garanča heeft al sinds 2005 een platencontract met DG. Haar nieuwste cd heeft een zuidelijke tint.

Jevgeni in de Doelen
Fijn operanieuws van het Gergiev Festival in Rotterdam. Op het programma voor september staat Jevgeni Onjegin met solisten en orkest van het Mariinsky Theater. Plus nieuw werk van Raskatov.

De pick-up van Mann
Schrijver Thomas Mann had een grote fascinatie voor de platenspeler. Daarom draaiden dirigent Esa-Pekka Salonen en muziekschrijver Alex Ross onlangs plaatjes in het huis waar de schrijver ooit woonde.

Eingezogen
Wie er niet was, blijkt wat gemist te hebben: Maarten Engeltjes zong Winterreise.

Film en muziek
Net na de filmmuziekweek van NPO Radio 4, waarin de ene presentator genoot van het muzikale aanbod en de andere zijn weerzin tegen het genre nauwelijks kon verbergen, blijft de vraag hoe belangrijk filmmuziek is. Oscar-winnares Hildur Guðnadóttir dicht het vast veel waarde toe.

Vorig artikel

Vinnige finesse in Stradella’s Doperdrama

Volgend artikel

Gergiev Festival presenteert 25ste editie

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.