Nieuws

RECTIFICATIE: nieuwe coronamaatregel

Het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni, dat het kabinet op maandag 23 maart aankondigde, geldt alleen voor evenementen met een vergunnings- en meldplicht. De sluiting van theaters en schouwburgen wordt uiterlijk 6 april heroverwogen.

RECTIFICATIE

De aangescherpte maatregelen in de bestrijding van het coronavirus die het kabinet op maandag presenteerde, hebben voor de nodige verwarring gezorgd. Deze website concludeerde, net als veel theaters en overkoepelende theaterinstellingen in het land, dat de theaters en schouwburgen tot 1 juni dicht moeten blijven, wat grote gevolgen voor het operaseizoen zou hebben. Dat blijkt na extra toelichting van de regering niet het geval. Voor alle samenkomsten behalve vergunnings- en meldplichtige evenementen geldt nog steeds het verbod tot 6 april. Uiterlijk dan wordt over een eventuele verlenging besloten.

Veel theaters, schouwburgen en concertzalen hebben inmiddels niettemin aangekondigd tot 1 juni te sluiten. Zo meldt het Concertgebouw dat het vanwege de maatregelen van het kabinet tot 1 juni dicht blijft en kondigde Operadagen Rotterdam aan zijn festival te annuleren. Ook de VSCD, de brancheorganisatie van podia in Nederland, interpreteert de maatregelen als een algeheel verbod op samenkomsten tot 1 juni.

De Nationale Opera meldde donderdag dat het eveneens tot 1 juni dicht blijft, wat betekent dat de producties van Die Frau ohne Schatten en Carmen komen te vervallen.

Vorig artikel

Nominaties GrachtenfestivalPrijs bekend

Volgend artikel

Mijn Wagner: Der fliegende Holländer

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.