Nieuws

Nominaties GrachtenfestivalPrijs bekend

Sopraan Channa Malkin, violist Shin Sihan en pianist Daan Boertien zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2020. Dat werd donderdag bekendgemaakt. De winnaar wordt op 14 augustus onthuld tijdens de Avond van de GrachtenfestivalPrijs.

Daan Boertien, Channa Malkin en Shin Sihan. (© Melle Meivogel)

De GrachtenfestivalPrijs is bedoeld voor ‘een jonge musicus die uitblinkt in zijn of haar vakgebied door uitzonderlijk muzikaal talent’, zo beschrijft het Amsterdamse festival. De genomineerden worden zes maanden lang gevolgd door een jury, bestaande uit Frederike Berntsen, Aart-Jan van de Pol en Marlon Titre.

Channa Malkin is een jonge sopraan, bekend van verschillende Nederlandse operaproducties. In september vorig jaar presenteerde ze haar eerste cd, Songs of Love and Exile. Ook toerde ze door het land met de nieuwe multimediaproductie Händel goes Tinder, die ze samen met violiste Anastasia Kozlova en schrijver/regisseur Michael Diederich creeerde.

Daan Boertien werd al onderscheiden met verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Zo won hij met bariton Raoul Steffani de publieksprijs in de Dutch Classical Talent 2018. Boertien is gespecialiseerd in liedbegeleiding en is tevens betrokken bij De Nationale Opera Studio.

Shin Sihan is de jongste genomineerde (1994). De violist won verschillende concoursen en trad op bij orkesten als het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest.

Vorig jaar werd de GrachtenfestivalPrijs gewonnen door violiste Emmy Storms. Daarvoor kregen onder anderen bariton Raoul Steffani, mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan Karin Strobos en sopraan Judith van Wanroij de eer.

Vorig artikel

Van Wanroij ster in opname Jephté

Volgend artikel

RECTIFICATIE: nieuwe coronamaatregel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.