Nieuws

Europa’s oudste operahuis gerestaureerd

NAPELS – Het oudste operahuis van Europa, het Teatro di San Carlo in Napels, is nodig toe aan restauratie. Daarom wordt het gebouw driemaal voor een periode van zes maanden gesloten. De eerste fase is net achter de rug en dat werd gevierd met een grote heropening.

In drie stappen moet het operahuis uit 1737 opgelapt worden. Voor elke stap wordt zes maanden uitgetrokken. De restauratie betreft respectievelijk de voorkant van het huis, het gedeelte achter de coulissen en de gehele buitenkant.

Afgelopen zondag werd met een grote heropening gevierd dat de eerste fase – het opknappen van de voorkant van het operahuis – afgerond was, zo bericht Opera Now. Tijdens de opening werd Benjamin Britten’s Peter Grimes opgevoerd, geleid door muzikaal directeur Jeffrey Tate.

Volgens Opera Now-correspondent Della Couling werd de productie enthousiast ontvangen en bestond er over de loyaliteit van de Napolitanen aan hun theater ‘weinig twijfel’.

Vorig artikel

De wortels van Nabucco

Volgend artikel

Bostridge zingt Brittens laatste opera in het Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.