Nieuws

De Salzburger Festspiele gaat door

De Salzburger Festspiele heeft maandag besloten om zijn editie deze zomer te laten doorgaan. Van 1 tot en met 30 augustus plant het festival een verkort en aangepast programma. De details worden begin juni bekendgemaakt.

Artistiek directeur Markus Hinterhäuser presenteert begin juni het aangepaste programma van de Salzburger Festspiele. (© Salzburger Festspiele / Franz Neumayr)

De Salzburger Festspiele liet eerder deze maand weten kansen te zien voor zijn 2020-editie. Op maandagmiddag, nadat de Oostenrijkse overheid de exacte voorwaarden voor culturele evenementen had bekendgemaakt, hakte het festival de knoop door om deze zomer plaats te vinden. De directie presenteerde daarvoor een conceptprogramma voor een dertig dagen durend festival aan het bestuur, inclusief een plan om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Het festival, één van de bekendste en meest prestigieuze klassiekemuziekevenementen in de zomer, zet in op een programma dat artistieke betekenis heeft en economisch te verantwoorden is. In plaats van 200 concerten en voorstellingen op 16 verschillende locaties worden ongeveer 90 optredens op hooguit 6 locaties gepland. Producties die niet kunnen doorgaan, worden doorgeschoven naar volgend jaar.

Artistiek directeur Markus Hinterhäuser presenteert begin juni de details van het programma. De festivalorganisatie zal dan ook contact opnemen met kaartkopers. Mensen die in het bezit zijn van kaarten voor het oorspronkelijke programma krijgen voorrang bij het verkrijgen van tickets voor het nieuwe programma, waarvan de data volledig anders zijn.

Vorig artikel

Gary Halvorson: de man achter Live in HD

Volgend artikel

Seizoen Opéra Royal de Wallonie 2020/2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.