Nieuws

Cité de l’Opera: Fritz, Brett en Sarah

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 258.

Geld voor de kunst
Maandag begon het Prins Bernhard Cultuurfonds de campagne Houd Cultuur Levend. Het doel is steun aan kunstenaars, en dan met name degenen die geen gebruik kunnen maken van de extra steun van de minister. Directeur Adriana Esmeijer legde het uit op Radio 1.

Insane?
De Britse zanger Tom Elwin wordt geconfronteerd met een probleem dat andere zangers die graag werken zullen herkennen.

Eindelijk aandacht voor Fritz
Eind september komt een nieuw album uit van Ermonela Jaho, met de titel Anima Rara. Op de cd staan aria’s uit opera’s van Verdi, Massenet en Puccini en uit de miskende opera L’amico Fritz van Mascagni.

Slecht nieuws voor Sigrid
Het complete verhaal achter dat getal van 37,4 leest u op de website van het CBS.

Nog een jaar geduld
De 75ste verjaardag van Peter Grimes, de opera van Benjamin Britten, zou in Nederland samenvallen met de opvoering van het stuk op het Wad in Friesland. Die uitvoeringen gaan dit jaar niet door, maar de uitgestelde première staat nu gepland voor 17 september 2021.

Wagner basically OK
‘For better or worse, Wagner is the most widely influential figure in the history of music’, stelt muziekschrijver Alex Ross. Zijn nieuwe boek Wagnerism verschijnt over een maand.

Dean’s Hamlet
De componist is er blij mee: zijn opera Hamlet is een week lang gratis te zien op YouTube.

De Dame over Mahler, Wagner en Händel
Een audio-interview met Dame Sarah Connolly over haar recente opname van Das Lied von der Erde en haar rollen in Giulio Cesare en Der Ring des Nibelungen.

Hoop?
Professor Stefan Willich, directeur van het Berlijnse Institute for Social Medicine and Epidemiology, meent dat het medisch verantwoord is opera te brengen voor een zaal vol met bezoekers.

Bevestigd van binnenuit
Sopraan Lise Davidsen meldt dat ze al een week repeteert voor Die Walküre bij de Deutsche Oper in Berlijn. Op de website staat de première van de Stefan Herheim-enscenering voor 27 september in de agenda.

Vorig artikel

Ritratto vervangt Innocence bij DNO

Volgend artikel

Houberg en Vegter op tournee met Sole e Amore

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.