Nieuws

Reisopera speelt voorlopig geen livevoorstellingen

De Nederlandse Reisopera speelt in het winterseizoen 2020/2021 geen nieuwe producties in de theaters, zo maakte het dinsdag bekend. Het Enschedese gezelschap verschuift zijn focus naar online zichtbaarheid, educatie en participatie. Vanaf de zomer van 2021 hoopt de Reisopera weer in de theaters te spelen.

De Reisopera was al ver in zijn voorbereiding op de pocketversie van La bohème, maar moet die tournee annuleren. (© Marco Borggreve)

‘Vanwege de steeds snellere wisselende omstandigheden en maatregelen waaronder gewerkt moet worden, is besloten de aandacht te richten op alternatieven voor op de korte termijn en nieuwe producties op de lange termijn’, schrijft de Reisopera. ‘De algemene oproep om terughoudend te zijn met ‘reisbewegingen’ heeft ook invloed gehad op de afweging om de focus tijdelijk te verleggen.’

Concreet heeft de Reisopera de tournee met de pocketopera La bohème geannuleerd. De familieconcerten van Hans & Grietje gaan wel door. Tot de zomer van 2021 gaan geen nieuwe producties in première.

De Reisopera richt zich de komende tijd op de ontwikkeling van online concepten die verdergaan dan livestreaming. Deze winter moet het online platform gelanceerd worden. ‘Muziek en zingen geven troost en brengen mensen bij elkaar in moeilijke tijden. Wij willen het zo waardevolle contact met ons publiek blijven behouden en daar zelf de regie over kunnen voeren’, zo licht het gezelschap de plannen toe.

De Reisopera neemt zich verder voor om zzp’ers en andere organisaties waarmee het samenwerkt waar mogelijk te compenseren.

Vorig artikel

De theaters mogen weer open

Volgend artikel

Regards sur l'infini: nieuwe cd Katharine Dain

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.