Nieuws

Vijf talenten winnen Met-competitie

Vijf jonge zangers hebben de prestigieuze competitie van de Metropolitan Opera gewonnen, voorheen bekend als National Council Auditions, dit jaar omgedoopt tot Eric and Dominique Laffont Competition. De winnaars ontvangen 20.000 dollar.

Sopraan Raven McMillon, één van de winnaars, in actie tijdens het virtuele finaleconcert. (© Met Opera)

De competitie van de Met bestaat sinds 1954 en heeft flink wat grote namen voortgebracht, onder wie Renée Fleming, Susan Graham, Eric Owens, Sondra Radvanovsky, Lawrence Brownlee, Michael Fabiano, Lisette Oropesa en Jamie Barton.

Aan de finale in New York gaan voorrondes in het hele land vooraf. Dit jaar deden 1.200 zangers mee, waarvan 23 tot de halve finale doordrongen en 10 zondag in het finaleconcert mochten optreden. Tenor Duke Kim, sopraan Hyoyoung Kim, sopraan Raven McMillon, mezzosopraan Emily Sierra en mezzosopraan Emily Treigle werden tot winnaars uitgeroepen.

Het finaleconcert vond plaats als virtueel gala, waarbij de zangers vanaf verschillende locaties in de wereld voor een online publiek optraden. De vijf winnaars ontvangen 20.000 dollar en goede papieren om op termijn solorollen op het toneel van de Met te kunnen zingen. De vijf overige finalisten ontvangen 10.000 dollar.

Vorig artikel

Claron McFadden 60!

Volgend artikel

Beauty Queens laten Donizetti stralen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.