Nieuws

Cité de l’Opera: Camilla, Francis, Sonya

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 298.

Puccini met Pinksteren
Zubin Mehta, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Luca Salsi vormen #TeamTosca. Gisteravond brachten ze in Salzburg een concertante Tosca.

Mahler in Amsterdam
Gustavo Dudamel was onlangs in Nederland voor een directie bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Met de Zweedse sopraan Camilla Tilling bracht hij de vierde symfonie van Mahler. De opname is online te bekijken.

Joyce, Jonas, Diana, Lise & Sonya
Een bezoek aan Barcelona, als het weer kan, biedt komend theaterseizoen volop kansen op grote namen.

Herboren
Misschien was het wel visionair wat sopraan Sonya Yoncheva en dirigent Leonardo García Alarcón met zijn Cappella Mediterranea een jaar geleden maakten: het album Rebirth, ‘a message of hope but also the exploration of an idea: that silence and inactivity are the best prelude to creative renewal’.

Belcore op de beamer
Een eigentijdse enscenering van L’elisir d’amore bekijk je niet op een ouderwetse tv. Daarvoor gaat de beamer aan.

Dodici punti
Bärenreiter heeft een nogal blijmoedige kijk op de muziekhistorie in Italië. Maar er zit iets in: Puccini maakte muziek om bij te huilen, en die van Måneskin was voor sommigen ook om te huilen.

Huiveren in Glyndebourne
Glyndebourne is het seizoen begonnen met live-voorstellingen. Káťa Kabanová opende het 2021-seizoen. Volgens het publiek was het ‘bloody briliant’.

Beetje Holland Festival
Morgen begint de verkoop voor het Holland Festival. Het mag doorgaan onder de voorwaarden van een testevenement, met getest publiek dat in kleine aantallen in de zaal mag zitten.

‘Het festival vraagt iedereen die een kaartje koopt er rekening mee te houden dat toegang alleen mogelijk is, indien een negatieve coronatestuitslag getoond kan worden’, zo staat het op de website van het Holland Festival. Er wordt door onderzoeksjournalist Thomas Bollen kritisch gekeken naar de zin van een ‘testsamenleving’.

Bellini aan de Avenue Montaigne
Het Parijse Théâtre des Champs-Elysées werkt aan een productie van La Sonnambula. Niet Nadine Sierra, die vanwege COVID moest afzeggen, maar Pretty Yende zingt de hoofdrol vanaf 15 juni. Rolando Villazón regisseert.

Francis spreekt zich uit
Mediadiva Francis van Broekhuizen maakt zelfs als ze op de radio is een fashionstatement.

Geef uit eigenbelang
Niet alleen in Nederland heeft men er vac-zin in, ook in de rest van de wereld is er behoefte aan de prik. In Nederland betaal je niet voor de vaccinatie, maar in andere landen is geld een drempel voor vaccineren.

Vorig artikel

Topzang kleurt humorloze L'elisir d'amore

Volgend artikel

Matinee combineert Pergolesi en Scarlatti

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.