Nieuws

Cité de l’Opera: Benjamin, Jamie, Allan

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 301.

Britten’s erfenis
‘We emerged from the creative partnership of Benjamin Britten, one of the greatest composers of the 20th century, and his professional and personal partner, singer Peter Pears’, zeggen de oprichters van Britten Pears Arts, de fusie van Snape Maltings en de Britten-Pears Foundation.

Muziek in München
Strauss, Penderecki en Monteverdi staan op het programma van het nieuwe seizoen van de Bayerische Staatsoper.

Glyndebourne online
Il barbiere di Siviglia in een productie van het Glyndebourne Festival staat sinds zondag online. U ziet onder anderen Danielle de Niese als Rosina en Björn Bürger als Figaro.

Richter zingt Berlioz
Donderdag 17 juni kunt u om 20.30 uur kijken naar een concertstream van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het orkest begeleidt onder meer mezzo Anna Lucia Richter in Les nuits d’été. Lorenzo Viotti dirigeert.

@fatboyclaytonMBE
Tenor Allan Clayton werd onderscheiden in het kader van de Queen Birthday Honors. Hij mag zich nu MBE noemen, maar gaat dat niet doen. ‘I may not announce myself as Allan Clayton MBE, but this award is about making live music and getting back to what I love. There are far more deserving people from the last year, such as people in the NHS’, zei hij in een reactie tegen de krant.

Kennu die?
Cis en Margriet maken voor NPO Radio 4 een nieuwe serie podcasts, ditmaal over operacomponisten.

Brandende liefde
In de soms verzengende hitte van de Provence brengt het festival van Aix dit jaar een productie van Tristan und Isolde van Wagner. Mezzosopraan Jamie Barton zingt, onder leiding van Sir Simon Rattle, de rol van Brangäne.

Tristan in Berlijn
De eerste studio-opname van de opera Tristan und Isolde werd gemaakt in 1943 in Berlijn. De complete opera staat op YouTube.

Tozo
In de Tweede Kamer werd gisteren gedebatteerd over de financiële positie van zzp’ers. De SP pleitte voor het afschaffen van de partnertoets.

Hoop op Oude Muziek
Afgelopen zondag presenteerde het Festival Oude Muziek het programma voor het evenement dat voor eind augustus gepland staat. ‘We gaan ervan uit dat het doorgaat’ zei directeur Xavier Vandamme in de livestream onder leiding van Clairy Polak, die nu online is terug te kijken.

Bohème in 2022
Bij de Nederlandse Reisopera kijken ze al vooruit naar het volgende voorjaar.

Vorig artikel

Zomer en Roobol op tournee

Volgend artikel

Anna Lucia Richter zingt Berlioz bij NedPhO

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.