BinnenkortNieuws

Anna Lucia Richter zingt Berlioz bij NedPhO

Mezzosopraan Anna Lucia Richter zingt op 17 juni in een stream van het Nederlands Philharmonisch Orkest de cyclus Les nuits d’été van Berlioz. Het orkest speelt verder de eerste symfonie van Schumann, gedirigeerd door Lorenzo Viotti.

Mezzosopraan Anna Lucia Richter. (© Kaupo Kikkas)

‘Een zonnig programma’ moet het worden, aansluitend bij de seizoenswisseling, zo stelt het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). Schumanns symfonie is een ode aan de lente, ‘een krachtig werk waar de energie vanaf spat’. Schumann componeerde het werk na aandringen van zijn geliefde Clara. Hij liet zich inspireren door een dichtregel van Adolf Böttig.

In Les nuits d’été, een cyclus van zes liederen, laat Hector Berlioz een zwoele zomernacht horen. De Franse componist gebruikte teksten van Théophile Gautier voor zijn compositie. Ze worden tot klinken gebracht door de bekende Duitse mezzosopraan Anna Lucia Richter.

Richter, opgeleid in Keulen en Basel, is geen onbekende in Amsterdam. Met regelmaat geeft ze recitals in het Concertgebouw. Begin vorig jaar was ze te gast bij het Concertgebouworkest voor een programma rond Alceste.

Haar optreden bij het NedPhO werd op 6 juni opgenomen in het Concertgebouw en wordt op 17 juni om 20.30 uur als stream vertoond. De stream blijft na de première 48 uur beschikbaar. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Benjamin, Jamie, Allan

Volgend artikel

Konzerthaus Berlin viert 200 jaar Freischütz

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.