Nieuws

Elise Caluwaerts soleert in operafilm

Sopraan Elise Caluwaerts heeft samen met modemerk SCAPA en visueel kunstenaar Jan Mast een korte film gemaakt op de aria ‘Deh per questo istante solo’ van Mozart. De film, getiteld A HERITAGE REBORN, is nu op YouTube te zien.

In een tijd waarin vrijwel alle liveconcerten en -voorstellingen vervangen werden door livestreams, zocht sopraan Elise Caluwaerts naar een vorm waarin ‘het visuele even belangrijk is als het auditieve’. Het resultaat was de film A HERITAGE REBORN, dat gepresenteerd wordt als ‘een visueel gedicht’.

De muziek in de film komt uit de opera La clemenza di Tito van Mozart. De aria ‘Deh per questo istante solo’ werd oorspronkelijk gecomponeerd voor castraat, maar klinkt nu door de sopraan van Caluwaerts, begeleid door het orkest Casco Phil. Visueel kunstenaar Jan Mast maakte een regie waarin de thema’s genderfluïditeit, androgyniteit, intern conflict en zelfacceptatie centraal staan. Het Belgische modemerk SCAPA ontwierp speciaal voor de film een ‘capsulecollectie’.

De film is hieronder te zien:

 

Vorig artikel

Emma Posman debuteert bij Holland Opera

Volgend artikel

Klassiek recital tijdens Pride Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.