BinnenkortNieuws

Klassiek recital tijdens Pride Amsterdam

Sopraan Marene Elgershuizen, bariton Sinan Vural en pianist Gilbert den Broeder geven in het kader van Pride Amsterdam op 6 augustus een concert in de Hermitage in Amsterdam. Het optreden begint om 15.30 uur.

Sopraan Marene Elgershuizen zingt naast bariton Sinan Vural. (© Jeroen van Zijp)

Pride Amsterdam biedt dit jaar ongeveer driehonderd evenementen, waaronder één klassiek recital. Het concert wordt aangekondigd als ‘klassieke zang met queer componisten en stukken die LHBT-gerelateerd zijn’. Er klinkt muziek van Poulenc, Tsjaikovski, Britten, Saint-Saëns en andere componisten. Samen vormen de werken een reis langs verschillende landen.

De muziek wordt gezongen door twee bekende namen uit de Nederlandse klassiekemuziekwereld: sopraan Marene Elgershuizen en bariton Sinan Vural. Ze worden begeleid door de ervaren pianist Gilbert den Broeder.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt een uur. Tickets kosten 8,50 euro en zijn te bestellen via de website van de Hermitage.

Vorig artikel

Elise Caluwaerts soleert in operafilm

Volgend artikel

Orkest Achttiende Eeuw viert jubileum

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.