Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Metropolitan krijgt gift van 30 miljoen dollar

New York29 maart 2010 Geen reacties

De Metropolitan Opera heeft een gift van 30 miljoen dollar ontvangen, de grootste gift van een individu in de geschiedenis van het operahuis. De gever is filantroop Ann Ziff, die zelf in het bestuur van het operahuis zit. Dat bericht de New York Times.

Ann Ziff zit sinds 1994 in het bestuur van de Metropolitan Opera en is ook betrokken bij de besturen van het Lincoln Center en Carnegie Hall. Haar moeder was een sopraan die zong onder dirigenten als Arturo Toscanini en George Szell. Met opera is ze altijd bezig geweest.

Ziff schonk al eerder grote bedragen aan de Met, om projecten als de nieuwe productie van Wagners Ring des Nibelungen mogelijk te maken.

Met haar meest recente gift breekt ze alle records. Maar liefst 30 miljoen dollar laat ze het operahuis toekomen. Zonder restricties, dus de Met kan ermee doen wat het wil.

Een betere timing had niet gekund, want de Met verkeerd in financieel zwaar weer, aldus directeur Peter Gelb in de New York Times. ,,We hebben dit echt nodig. En nog veel meer dan dat. Het is niet genoeg om ons te redden, maar het is wel een erg goed getimede en belangrijke gift van een trouwe supporter van de Met.”

Volgend jaar zal Ziff tot ‘chairwoman’ van de Metropolitan Opera gekroond worden.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.