Nieuws

DNO laat jongeren flirten met opera

AMSTERDAM – Om jongeren tussen de 18 en 30 jaar op speelse wijze kennis te laten maken met opera, hebben De Nederlandse Opera en CMS Derks Star Busmann een nieuw initiatief opgezet: OperaFlirt. Rondom de Così fan tutte-voorstelling van 27 maart gaat het project van start.

Met OperaFlirt kunnen jongeren voor 15 euro kennismaken met het genre opera. De eerste aflevering is op vrijdag 27 maart, rondom de productie van Così fan tutte in Het Muziektheater. Later dit seizoen volgt een OperaFlirt tijdens een nieuwe productie van Carmen (30 juni).

De jongeren krijgen onder meer een kijkje achter de schermen, wonen de Mozart-opera vanaf een tweederangsplaats bij en kunnen na afloop napraten met leeftijdsgenoten (ook van Fidelio, de vereniging jonge Vrienden van DNO) tijdens een cocktailfeestje.

OperaFlirt wordt ondersteund door CMS, een bedrijf waar DNO sinds januari mee samenwerkt. Het operagezelschap gaat zelf actief op zoek naar deelnemers via bijvoorbeeld universiteiten. Opgeven kan via www.dno.nl of 020 625 5455.

Vorig artikel

Cosi fan tutte - Zo doen ze het allemaal

Volgend artikel

De bouwplaats van opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.