Buitenlands nieuwsNieuws

Dessì en Armiliato gaan in zee met SoloVoce

Het nieuwe label SoloVoce heeft Daniela Dessì en Fabio Armiliato gecontracteerd. Het Italiaanse operakoppel gaat vijf complete opera’s uit het Italiaanse repertoire opnemen, om te beginnen La Traviata. De uitgaven moeten de komende drie jaar verschijnen.

Armiliato, Dessì, Von Imhoff en Ghirardini (foto: SoloVoce).

Het echtpaar Dessì en Armiliato staat aan de top van de operawereld. Ze treden vaak samen op, meestal in opera’s uit het Italiaanse repertoire.

Eerder namen ze voor SoloVoce – een nieuw Duits label dat in oktober 2009 van start ging – al Verdi’s Ernani op. Nu hebben ze een contract getekend voor vijf andere titels.

In juli moet een productie van La Traviata uit Parma verschijnen, waarin de twee het liefdespaar Violetta en Alfredo zingen. Daarna wil SoloVoce een productie van La Fanciulla del West uitgeven, om in 2011/2012 te vervolgen met Francesca da Rimini, Manon Lescaut en een nog nader te bekendmaken titel.

Het label spreekt over een deal waar zoveel het echtpaar (’the golden couple of Italian opera’, aldus SoloVoce) als het label erg gelukkig mee is.

Zie ook de website van SoloVoce.

Vorig artikel

Een geweldige Auber – voor blinden

Volgend artikel

EOD: Waar moet ik heen?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.