Nieuws

Bartoli zingt eerste Norma in Dortmund

Cecilia Bartoli zal volgend seizoen haar roldebuut als Norma maken tijdens een concertante uitvoering in het Konzerthaus Dortmund. Dat onder leiding van Thomas Hengelbrock met het Balthasar-Neumann-Ensemble. Er zijn twee voorstellingen gepland, op 9 juni en 1 juli 2010.

Bartoli wordt in de bekendmaking geprezen als de ‘koningin van de coloratuur’. Konzerthaus Dortmund steekt haar trots dan ook niet onder stoelen of banken dat de Italiaanse volgend seizoen haar debuut als de titelfiguur van Vincenzo Bellini’s Norma in de Duitse stad komt maken. Een hoogtepunt van de programmering, noemt het concerthuis het, dat morgen de rest van de kalender bekendmaakt.

Dirigent is Thomas Hengelbrock, de chef van het NDR symfonieorkest. Het orkest is het Balthasar-Neumann-Ensemble. Vorig jaar werkte Bartoli voor het eerst samen met Hengelbrock, bij een opvoering van een andere Bellini-opera, La Sonnambula.

Vorig artikel

Heerlijke opname van vergeten opera

Volgend artikel

Komische Oper gaat op de schop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.