Home » Nieuws

Komische Oper gaat op de schop

Berlijn23 april 2009 Geen reacties

Na de Staatsoper Unter den Linden gaat ook de Komische Oper in Berlijn op de schop. In 2013 moet er begonnen worden met een restauratie van het gebouw, zo maakte het kleinste operahuis in de Duitse hoofdstad vandaag bekend.

De verbouwingen gaan 73 miljoen euro kosten, berichtte de Berliner Morgenpost. Om dat te financieren worden er stukken grond aan de boulevard Unter den Linden verkocht.

Helemaal tot 2013 wordt er echter niet gewacht met de aanpassingen. Volgend seizoen kan het publiek in het operahuis al genieten van een nieuwigheid: in de leuningen van de stoelen worden kleine displays gebouwd, waarop toeschouwers in een taal naar keuze de tekst van de voorstelling kunnen volgen. In New York en Wenen wordt deze techniek al gebruikt. Overigens is het in de toekomst de bedoeling dat alle voorstellingen in het Duits opgevoerd worden.

De verbouwing van de Komische Oper heeft de steun gekregen van de Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit, nadat ook de bekende Staatsoper Unter den Linden het plan opvatte om haar huisvesting flink onder handen te nemen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.