Nieuws

Viktor & Rolf maken kleding Der Freischütz

De Nederlandse ontwerpers Viktor & Rolf hebben de kostuums ontworpen voor een productie van Der Freischütz van Carl Maria von Weber, die op 30 mei in première gaat in het Festspielhaus Baden-Baden. Dat bericht Elsevier.

Het bekende ontwerpersduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren was door het Festspielhaus gevraagd om bij de productie van regisseur Robert Wilson de kostuums te verzorgen. Ze pakte het daarbij niet zuinigjes aan. Voor de kleding – volgens Elsevier een soort cartoonkleding, geïnspireerd door traditionele Duitse klederdracht als de lederhosen en de dirndljurk – gebruikten ze bijvoorbeeld bijna een miljoen Swarovski-kristallen.

De productie is de opening van het Pinksterfestival in Baden-Baden, en volgens het Festspielhaus één van de hoogtepunten van het seizoen. Het Mahler Chamber Orchestra begeleidt de opera onder leiding van Thomas Hengelbrock, met als koor het Philharmonia Chor Wien.

Vorig artikel

Andrea Rost: ‘Ik wil graag toerist zijn’

Volgend artikel

Berlijn houdt eerste 'operanacht'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.