Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Lof voor Westbroek en Van Aken in Walküre

Frankfurt4 november 2010

door

Eva-Maria Westbroek en haar man Frank van Aken zingen momenteel samen in een productie van Die Walküre bij de Oper Frankfurt. De reacties op hun vertolkingen van Siegmund en Sieglinde na de première waren lovend.

Eva-Maria Westbroek en Frank van Aken zijn niet alleen achter het toneel een paar, ook op het toneel treden ze regelmatig samen op. Bijvoorbeeld in het Wagner-repertoire, dat hen gezien hun grote, dramatische stemmen goed ligt.

Zondag 31 oktober was er weer zo’n moment te beleven, bij de Oper Frankfurt. Van Aken zong Siegmund en Westbroek zong Sieglinde in een productie van Wagners Die Walküre, het tweede deel van Der Ring des Nibelungen. Het Frankfurter operahuis begon in mei dit jaar de cyclus te produceren, in een regie van de jonge Bulgaarse Vera Nemirova.

Westbroek en Van Aken kregen beide lovende reacties na de première. ,,Geweldig homogeen in spel en zang was het Wälsungenpaar: een heldhaftig krachtige, hoewel tekstueel niet altijd precieze, Frank van Aken als Siegmund en een dramatisch en vocaal volop overtuigende Eva-Maria Westbroek als Sieglinde”, schreef bijvoorbeeld NMZ Online.

De Giessener Allgemeine roemde eveneens de ‘fijne afstemming’ tussen de twee zangers, die volgens de krant ‘unanieme goedkeuring’ kregen van het publiek.

Die Walküre is tot en met 28 november nog vijf keer te zien (de voorstelling van vanavond niet meegerekend).

Hieronder twee foto’s van en een tv-filmpje over de productie, afkomstig van hr-online.de.

(Foto: Monika Rittershaus.)

(Foto: Monika Rittershaus.)

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.