Binnenkort

Così anno 2016: Big love, Big data

Opnieuw heeft Het Geluid Maastricht een voorstelling gemaakt die parallel loopt aan een tournee van de Nederlandse Reisopera. De Reisopera-productie Così fan tutte leidde tot de voorstelling Big love, Big data. De makers willen met minimale middelen de grote onzichtbare dingen van de liefde anno 2016 grijpbaar maken.

Promobeeld van de voorstelling Big love, Big data. (© Het Geluid Maastricht)
Promobeeld van de voorstelling Big love, Big data.

Wat betekent de huidige technologie voor de kunst van de liefde? Laten we onze hartstochten niet omzetten in statistieken? Laten we onze liefde niet smoren in de passieloze nivellering van het cijfer? Of helpt de technologie ons juist om een grote, geslaagde liefde te vinden? Deze vragen stellen de makers van Big love, Big data – Gable Roelofsen en Romy Roelofsen – samen met componist Thanasis Deligiannis en de sopranen Bernadeta Astari en Daniela Bernoulli.

Ze constateren dat zowel de liefde als de moderne informatiestromen “een ontzettend grote, ongrijpbare wirwar van cijfers, verlangens en emoties” zijn. Met een link naar de opera Così fan tutte vragen de makers zich af: is liefde in dit informatietijdperk veranderd ten opzichte van de tijd van Mozart en Da Ponte?

“Wij vragen ons af hoe mensen vandaag de dag grip proberen te krijgen op een zee van cijfers, verlangens en emoties”, zegt Het Geluid Maastricht. “In Big love, Big data gaan we met minimale middelen deze grote onzichtbare dingen voor even grijpbaar maken.”

De voorstelling is gratis toegankelijk en wordt gespeeld in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Den Haag. Op zondag 14 februari om 14.30 uur is de première in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Kaarten daarvoor zijn te reserveren via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg.

In arts centre De Appel in Amsterdam staat Big love, Big data op maandag 15 februari om 20.30 uur op het programma. Daarna volgen Maastricht, Den Haag en Utrecht.

Zie voor meer informatie de websites van Het Geluid Maastricht en de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

Man en Mythe: de biografie van Pierre Audi

Volgend artikel

Von Otter: eeuwig jeugdige muzendochter

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.