Binnenkort

Melancholisch liedrecital met Stotijn

Christianne Stotijn bezoekt op dinsdag 1 februari het Concertgebouw in Amsterdam. De Nederlandse mezzosopraan geeft een recital met Russische liederen. Ze wordt begeleid door Julius Drake.

Christianne Stotijn (foto: Marco Borggreve).

Stotijn was de afgelopen jaren al diverse keren te zien in de Grote en Kleine Zaal van het Concertgebouw en geldt als één van de bekendste Nederlandse zangeressen van dit moment. Ze studeerde viool en zang in Amsterdam en won in 2008 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Samen met Julius Drake – één van de prominentste liedbegeleiders van dit moment – geeft Stotijn dinsdagavond een recital in de Kleine Zaal. Drake en Stotijn treden vaak samen op en hebben inmiddels twee albums opgenomen.

Het concert staat in het kader van het Rusland Festival van het Concertgebouw en bevat dan ook enkel Russisch repertoire. De mezzo zingt liederen van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Rachmaninof, waaronder ‘Zes romances’ van Tsjaikovski. Het is, aldus het Concertgebouw, een ‘melancholisch programma’.

Het concert begint om 20.15 uur en is uitverkocht. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Nieuwenhuis regisseert Die Fledermaus

Volgend artikel

Cecilia Bartoli spettert in Le Comte Ory

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.