Binnenkort

‘Verrukkelijke sopraan’ in Kleine Zaal

De Britse sopraan Elizabeth Watts debuteert op dinsdag 15 februari in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Watts is ‘één van de verrassingen van de jongere generatie Britse vocalisten’, aldus het Concertgebouw. Ze zingt Duitse en Russische liederen.

Elizabeth Watts (foto: Dylan Thomas & Sony).

‘Een verrukkelijke lyrische sopraan’, noemt het Concertgebouw Elizabeth Watts. En International Record Review omschreef haar al eens als ‘certainly one of the most beautiful voices Britain has produced in a generation’. Het moge duidelijk zijn: de verwachtingen rond de Britse zijn hooggespannen.

Dinsdag maakt de sopraan haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw. Op haar programma staan liederen van Schubert, Prokofjev, Rachmaninoff en Wolf. Daaronder bekende werken als ‘Frühlingslied’, ‘Im Frühling’ en ‘An dem Mond’.

Watts wordt begeleid door Roger Vignoles, een pianist die in zijn carrière bekende zangeressen als Kiri Te Kanawa, Anne Sofie von Otter en Susan Graham heeft begeleid. ,,Hij zal moeiteloos het mooiste in Watts naar boven weten te halen”, belooft het Concertgebouw.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

DNO: 'Verhoging prijzen noodzakelijk'

Volgend artikel

14 cd’s genieten van Renata Scotto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.