Home » Binnenkort

Opera per Tutti breidt verder uit

Amsterdam14 februari 2011 Geen reacties

Na een ‘winterstop’ van een kleine twee maanden begint Opera per Tutti op 17 februari aan een nieuwe serie voorstellingen. Er staan veertien concerten gepland in vier verschillende plaatsen, waaronder één nieuwe.

Een voorgaande editie van Opera per Tutti (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti geeft al enkele jaren lang laagdrempelige operaconcerten. Eerst alleen in de Vondelkerk in Amsterdam, sinds vorig jaar ook in het Spoorwegmuseum in Utrecht en de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en vanaf nu ook in De Toonzaal in Den Bosch.

In de concerten zingt een cast van vier zangers (sopraan, mezzosopraan, tenor, bariton/bas) onder pianobegeleiding aria’s, duetten en andere operafragmenten. De fragmenten worden luchtig ingeleid door Mylou Mazali en levendig, vaak interactief uitgevoerd door de zangers.

Opera per Tutti staat ook bekend als plaats waar jong talent de kans krijgt ervaring op te doen. De concertserie werkt daarvoor samen met de Dutch National Opera Academy en Opera Studio Nederland.

De opzet van de nieuwe reeks concerten van Opera per Tutti verschilt enigszins ten opzichte van voorgaande jaren. Van wekelijkse concerten in Amsterdam gaat Opera per Tutti over op maandelijkse concerten in alle of een paar van de vier speelsteden.

De nieuwe serie opent op 17 februari in Amsterdam met een cast van sopraan Hadewijch Voorn, tenor Peter Davoren, bariton Iurii Samoilov en Mylou Mazali. Zij zingen fragmenten uit onder meer Gianni Schicchi, Così fan tutte, La Traviata, Die Tote Stadt en The Telephone. Yolanda van Tongeren begeleidt op de piano.

Hetzelfde concert is op 20 februari te zien in De Toonzaal in Den Bosch en in verkorte vorm op 27 februari in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.