Binnenkort

Kinderopera van Ravel in Concertgebouw

Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert aanstaande zondag (10 mei) in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor, de Zwolse theatergroep Gnaffel en kinderkoor De Kickers de kinderopera L’enfant et les sortilèges van Maurice Ravel uit, in het Concertgebouw in Amsterdam.

Als er één kindvriendelijke opera is, dan is het wel L’enfant et les sortilèges van Maurice Ravel. Het korte werk gaat over een kind dat nogal boos is omdat hij straf heeft gekregen van zijn moeder, en daarom alles wat hij tegenkomt in zijn kamer kapotmaakt. Maar dan komen de dieren en voorwerpen tot leven, en leren hem een stevig lesje.

Het Limburgs Symfonie Orkest voerde de opera eerder dit jaar op onder leiding van Ed Spanjaard. Maar dat was nog in een vrij serieuze setting. Het Nederlands Philharmonisch Orkest wil er een echte familievoorstelling van maken, voor zeven jaar en ouder.

Daarvoor heeft het orkest voor een tweede maal samenwerking gezocht met theatergroep Gnaffel uit Zwolle. In 2006 verzorgde Gnaffel poppenspel bij het kinderconcert Roodkapje, nu zal het weer door middel van levensgrote poppen de opera tot leven wekken.

De solorollen worden verzorgd door zangers van het Nederlands Kamerkoor, dat ook de koorpartijen voor haar rekening neemt. Verder zingt kinderkoor De Kickers mee. De regie is van Rob Vriens, de muzikale leiding van Wayne Marshall, (jazz)pianist, organist en dirigent.

Meer informatie is te vinden op www.concertgebouw.nl of www.orkest.nl.

Vorig artikel

Open huis in het operahuis

Volgend artikel

Bewerking Offenbach-hit mist finishing touch

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.