Binnenkort

Royal geeft een lesje in de liefde in Den Haag

Naar aanleiding van haar nieuwste album, A lesson in love, geeft de Britse sopraan Kate Royal zaterdag 5 maart een concert in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ze zingt liederen van Brahms, Schumann, Schubert, Fauré, Debussy, Bridge en Britten. Pianist Christopher Glynn begeleidt haar.

Kate Royal (foto: Esther Haase / EMI Classics).

De 31-jarige Royal brak in 2004 door met een optreden als Pamina in Die Zauberflöte bij het Glyndebourne Festival. Twee jaar later tekende ze een exclusief contract bij EMI. Sindsdien heeft ze drie albums opgenomen, waaronder Midsummer Night.

De derde kwam onlangs uit: A lesson in love. De sopraan creëerde onder die titel een muzikaal verhaal over de eerste liefdeservaringen van een meisje. Het bevat ‘passie, verwarring, bedrog en weemoed’.

Royal zal zaterdag 5 maart in de Nieuwe Kerk een recital geven op basis van haar album. Ze zingt daarbij liederen van wijd uiteenlopende componisten, van Brahms tot Britten, van Schumann tot Debussy.

De sopraan wordt niet zoals op de cd begeleid door Malcolm Martineau, maar door Christopher Glynn.

Het concert begint om 20.15 uur. De Nieuwe Kerk heeft een speciale aanbieding in de nasleep van Valentijnsdag: twee toegangskaartjes voor het concert + de nieuwe cd van Royal voor € 55,- in plaats van € 80,-.

Zie voor meer informatie de website van de Nieuwe Kerk.

Vorig artikel

Tataarse Opera komt sterk terug met Carmen

Volgend artikel

Luca Pisaroni debuteert in Vocale Serie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.