Binnenkort

Luca Pisaroni debuteert in Vocale Serie

Luca Pisaroni, bepaald geen onbekende in Amsterdam, maakt dinsdag 8 maart zijn debuut in de Vocale Serie van het Concertgebouw. De bariton zingt liederen van Schubert, Rossini, Meyerbeer en Liszt.

Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).

Pisaroni maakt snel carrière in operaland. De afgelopen seizoenen stond hij bijvoorbeeld regelmatig op de planken bij De Nederlandse Opera, in Ercole amante, Così fan tutte, Dido and Aeneas en Così fan tutte. Ook trad hij op bij prestigieuze huizen als de Metropolitan Opera, de Opéra National de Paris en het Teatro Real in Madrid.

Dinsdag 8 maart is Pisaroni weer in Amsterdam te bewonderen, als hij zijn debuut maakt in de Vocale Serie van het Concertgebouw. De bariton zingt ‘schitterende miniaturen die zich laten beluisteren als kleine opera’s, aldus de Amsterdamse concertzaal.

Op het programma staan liederen van Schubert, Rossini, Meyerbeer en Liszt. Daaronder een paar van Rossini’s ‘Soirées musicales’

Pisaroni wordt begeleid door Wolfram Rieger op de piano.

Het concert begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie, waaronder het volledige concertprogramma, de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Royal geeft een lesje in de liefde in Den Haag

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: Barcelona

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.