Home » Binnenkort

Luca Pisaroni debuteert in Vocale Serie

Amsterdam2 maart 2011

door

Luca Pisaroni, bepaald geen onbekende in Amsterdam, maakt dinsdag 8 maart zijn debuut in de Vocale Serie van het Concertgebouw. De bariton zingt liederen van Schubert, Rossini, Meyerbeer en Liszt.

Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).

Pisaroni maakt snel carrière in operaland. De afgelopen seizoenen stond hij bijvoorbeeld regelmatig op de planken bij De Nederlandse Opera, in Ercole amante, Così fan tutte, Dido and Aeneas en Così fan tutte. Ook trad hij op bij prestigieuze huizen als de Metropolitan Opera, de Opéra National de Paris en het Teatro Real in Madrid.

Dinsdag 8 maart is Pisaroni weer in Amsterdam te bewonderen, als hij zijn debuut maakt in de Vocale Serie van het Concertgebouw. De bariton zingt ‘schitterende miniaturen die zich laten beluisteren als kleine opera’s, aldus de Amsterdamse concertzaal.

Op het programma staan liederen van Schubert, Rossini, Meyerbeer en Liszt. Daaronder een paar van Rossini’s ‘Soirées musicales’

Pisaroni wordt begeleid door Wolfram Rieger op de piano.

Het concert begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie, waaronder het volledige concertprogramma, de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.