BinnenkortNieuws

Eindelijk weer een Schubertiade

Na een gedwongen coronapauze van meer dan een jaar kan de Schubertiade vanaf 21 augustus weer concerten organiseren in de Angelika-Kauffmann-Saal in Schwarzenberg. Op het programma onder meer uitvoeringen van alle drie de grote liederencycli van Schubert.

Andrè Schuen zingt de drie grote liederencycli van Schubert. (© Guido Werner)

De Schubertiade organiseert van het vroege voorjaar tot het begin van de herfst meerdere festivalweken met liedrecitals, kamermuziekconcerten en solo-optredens in Schwarzenberg en Hohenems, twee plaatsen in het Bregenzerwald in Oostenrijk.

Voor zijn eerste editie in lange tijd heeft de Schubertiade een vol programma samengesteld. Een hoofdrol spelen bariton Andrè Schuen en pianist Daniel Heide. Zij voeren de drie grote liederencycli van Schubert uit: Die schöne Müllerin (22 augustus), Winterreise (25 augustus) en Schwanengesang (28 augustus).

Een grote rol speelt ook Brigitte Fassbaender. De beroemde Duitse zangeres geeft een masterclass in liedzang (23 tot en met 27 augustus), voor publiek toegankelijk.

Op het programma staan verder recitals van Katharina Konradi, Christoph Prégardien, Julia Kleiter, Sophie Rennert, Ida Aldrian en Violeta Urmana. In de instrumentale programmering is onder anderen de Nederlandse celliste Harriet Krijgh te horen.

Een volledig overzicht van de programmering is te vinden op de website van de Schubertiade.

Vorig artikel

Place de l'Opera lanceert nieuwe podcast

Volgend artikel

Sophie de Lint maakt zich op voor een nieuw begin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.