Binnenkort

Een Italiaanse Opera per Tutti

Opera per Tutti hangt in het programma van deze week duidelijk de Italiaanse vlag buiten. Aanstaande donderdag (14/5) zwaait het trio Rossini, Verdi, Puccini de scepter in de Vondelkerk in Amsterdam.

Artistiek leidster Mylou Mazali (rechts) en sopraan Tara Pigal tijdens een Opera per Tutti-uitvoering in maart (foto: Roos Westhoff).
Artistiek leidster Mylou Mazali (rechts) en sopraan Tara Pigal tijdens een Opera per Tutti-uitvoering in maart (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond in de Vondelkerk een concert met opera-aria’s en andere operafragmenten. De stukken worden op luchtige wijze geïntroduceerd en semiscenisch uitgevoerd.

De serie concerten van dit voorjaar loopt al sinds 26 februari. De editie van deze week bedient zich dus voornamelijk van het Italiaanse repertoire. Gezongen worden fragmenten uit onder meer Rossini’s Othello en L’Italiana in Algeri, drie opera’s van Verdi en Puccini’s La Bohème, Tosca en Turandot. ‘Buitenlandse’ krenten in de pap zijn stukken van Massenet, Otto Nicolai en Flotow.

Naast artistiek leidster Mylou Mazali (mezzosopraan) zingt Astrid Vrensen sopraan, Edwin van Gelder tenor en Bas Kuijlenburg bariton.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. Vanaf 19.30 is de kasse geopend. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Kinderopera overtuigt alleen instrumentaal

Volgend artikel

Bloedopera in Köln oogst waardering

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.