Home » Binnenkort

DNO voert voor het eerst kleuteropera op

Amsterdam27 april 2011 Geen reacties

De Nederlandse Opera voert in mei voor het eerst in haar geschiedenis een kleuteropera op. De voorstelling, PoY! genaamd, komt uit Noorwegen en wordt uitgevoerd door Barbara Kozelj en Fanny Bray.

PoY! is een opera voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Elf jaar geleden produceerde Opera Omnia uit Noorwegen het werk, dat bijna 140 keer opgevoerd werd en ook op tournee ging naar IJsland, Engeland en Duitsland.

Scène uit Poy! (foto: Opera Omnia / Odin Nordhagen).

De opera gaat over Henriette en een celliste waar ze samen mee woont. De celliste is de muziek eigenlijk meer dan zat, maar Henriette houdt ervan. In de voorstelling zien de kinderen hoe een droom van Henriette vertaald wordt naar muziek.

De opera is gecomponeerd door Glenn Erik Haugland en Heidi Tronsmo en geregisseerd door Hege Gabrielsen. Tijdens de Nederlandse voorstellingen wordt Henriette vertolkt door mezzosopraan Barbara Kozelj en de celliste door Fanny Bray.

PoY! wordt twaalf keer uitgevoerd op diverse locaties in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.