Binnenkort

DNO voert voor het eerst kleuteropera op

De Nederlandse Opera voert in mei voor het eerst in haar geschiedenis een kleuteropera op. De voorstelling, PoY! genaamd, komt uit Noorwegen en wordt uitgevoerd door Barbara Kozelj en Fanny Bray.

PoY! is een opera voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Elf jaar geleden produceerde Opera Omnia uit Noorwegen het werk, dat bijna 140 keer opgevoerd werd en ook op tournee ging naar IJsland, Engeland en Duitsland.

Scène uit Poy! (foto: Opera Omnia / Odin Nordhagen).

De opera gaat over Henriette en een celliste waar ze samen mee woont. De celliste is de muziek eigenlijk meer dan zat, maar Henriette houdt ervan. In de voorstelling zien de kinderen hoe een droom van Henriette vertaald wordt naar muziek.

De opera is gecomponeerd door Glenn Erik Haugland en Heidi Tronsmo en geregisseerd door Hege Gabrielsen. Tijdens de Nederlandse voorstellingen wordt Henriette vertolkt door mezzosopraan Barbara Kozelj en de celliste door Fanny Bray.

PoY! wordt twaalf keer uitgevoerd op diverse locaties in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Salzburger festival brengt pakkende Salome

Volgend artikel

Interview: Ed Spanjaard zoekt engagement

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.