Home » Binnenkort

Prégardien besluit seizoen Grote Zangers

Amsterdam18 mei 2011 Geen reacties

Christoph Prégardien sluit op dinsdag 24 mei het eerste seizoen van de Serie Grote Zangers af in het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Duitse tenor zingt Dichterliebe van Schumann en diverse liederen van Mahler.

Christoph Prégardien (foto: Marco Borggreve).

Prégardien is een lyrische tenor met een grote staat van dienst. Op het operatoneel is hij bekend van diverse Mozart-rollen (bijvoorbeeld Tamino en Don Ottavio) en ook in het lied- en concertcircuit heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. De meer dan 120 opnames waar hij aan meewerkte, zeggen genoeg.

Met zijn opnames van Duitse romantische liederen heeft Prégardien diverse prijzen gewonnen. Het is dat repertoire waarmee hij in het Muziekgebouw aan ’t IJ dinsdagavond 24 mei acte de présence geeft.

Prégardien zal onder begeleiding van pianist Michael Gees, met wie hij al lange tijd samenwerkt, Dichterliebe van Robert Schumann uitvoeren. Dichterliebe is de bekendste cyclus van de Duitse componist en bestaat uit zestien liederen. De tenor zingt verder een selectie van Mahler-liederen. Thema in beide groepen is de liefde.

Het concert van Prégardien wordt voorafgegaan door een optreden van de jonge sopraan Channa Malkin, begeleid door pianiste Femke de Graaf. Malkin zingt De kinderkamer van Modest Moessorgski.

Het optreden van Prégardien is de afsluiting van het eerste seizoen van de Serie Grote Zangers, een initiatief van de Stichting Grote Zangers en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vanaf september volgt een nieuw seizoen, met wederom zes recitals van bekende zangers.

Het voorprogramma begint om 19.45 uur, het concert volgt om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Serie Grote Zangers.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.