Binnenkort

Antonacci en RPhO geven Operagala

Anna Caterina Antonacci en het Rotterdams Philharmonisch Orkest geven zaterdag 28 mei een Operagala in de Doelen in Rotterdam, als onderdeel van de Operadagen Rotterdam. De mezzosopraan zingt aria’s van Mozart, Berlioz, Massenet en Bizet.

(Foto: Serge Derossi / Naïve)

Anna Caterina Antonacci is een populaire Italiaanse mezzosopraan. Ze staat bekend om haar optredens in het barok- en belcantorepertoire. Daarnaast is ze een zeer gewaardeerde Carmen-vertolkster.

Vorig seizoen gaf Antonacci een solovoorstelling in Het Muziektheater (Altre Stelle) en werkte ze samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) in een Berlioz-programma, waarin ze zijn liederencyclus Les nuits d’été zong. Nu keert ze terug bij het orkest voor een concert in het kader van de Operadagen Rotterdam.

De Italiaanse mezzo zingt aria’s uit La clemenza di Tito, Idomeneo, La damnation de Faust, Les nuits d’été, Werther en Carmen. Daaronder ‘Parto, parto’ en ‘D’amour l’ardente flamme’.

Het RPhO vult de aria’s aan met instrumentale werken uit opera’s. Daaronder de ouvertures van La clemenza di Tito en Der Fliegende Holländer. Het orkest wordt geleid door Christoph Ulrich Meier, een Duitse dirigent die onder meer bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn en de Bayreuther Festspiele actief was.

Het concert begint om 20.15 uur en wordt om 19.15 ingeleid door Madeleine Pfundt. Zie voor meer informatie de website van de Doelen of van Operadagen Rotterdam.

Hieronder een fragment van Antonacci. Ze zingt de Habanera en de Chanson Bohème uit Carmen.

Vorig artikel

Hampson: ‘Wie ben ik? Dit is Gustav Mahler’

Volgend artikel

Basso zingt Vivaldi in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Buster
    29 mei 2011 at 00:08

    Wat een hoge hakken had ze aan! En wat een prachtig concert. Mozart door een Italiaanse zangeres kan behoorlijk spectaculair zijn, en dat was het: haar Elettra zal ik niet snel vergeten.

    Als we wat langer hadden doorgeklapt was de Habanera misschien ook nog aan bod gekomen. Ik kijk in ieder geval erg uit naar haar Sheherazade met Nezet-Seguin volgend seizoen. Een fantastische avond, terecht beloond met een orkaan van applaus.