Home » Binnenkort

Basso zingt Vivaldi in Concertgebouw

Amsterdam24 mei 2011 1 reactie

Mezzosopraan Romina Basso geeft samen met het Venice Baroque Orchestra en violiste Midori Seiler op maandag 30 mei een Vivaldi-concert in het Concertgebouw. Er klinken diverse aria’s, vioolconcerten en concerto’s.

Antonio Vivaldi (1678-1741).

,,Het Venice Baroque Orchestra staat garant voor fenomenale Vivaldi-vertolkingen, zo bleek al vele malen eerder in het Concertgebouw”, schrijft het Concertgebouw over het concert van het barokensemble.

Voor het concert op 30 mei werkt het ensemble samen met de Japans-Duitse barokvioliste Midori Seiler en de mezzosopraan Romina Basso. Basso is een specialist in de barokmuziek. Zo nam de mezzo onlangs nog met een sterrencast Vivaldi’s opera Ercole sul Termodonte op.

Basso studeerde in Venetië en volgde masterclasses bij specialisten op het gebied van de barok en de muziek van Rossini. Ze heeft al vele malen samengewerkt met het Venice Baroque Orchestra.

In het Concertgebouw zingt de mezzo aria’s uit Andromeda liberata, Orlando furioso, Juditha triumphans, Armida en Agrippo. Midori Seiler voegt daar drie vioolconcerten aan toe en het ensemble speelt verder nog twee concerto’s.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een fragment van Basso. Ze zingt ‘Gaude felix’ uit Vivaldi’s Juditha Triumphans.

door

1 reactie »

  • Spen1992 zei:

    Ik ga erheen! Heb er echt zin in. Ik vind dat ze 1 van de mooiste stemmen ooit heeft. Zo diep, warm en donker. Ik snap dan ook niet dat ze niet meer bekend is. Misshcien omdat ze zich alleen zo een beetje tot barok beperkt?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.