Nieuws

Cité de l’Opera: Tim, Kazem en Lilian

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 304.

Tim zingt Vivaldi
Countertenor Tim Mead is in zijn tweets altijd heel oprecht. Hij twijfelde aan het project met het Arcangelo-ensemble, maar is tevreden over wat is bereikt bij de opnames van Vivaldi’s Nisi Dominus.

Niet zeggen!
Gesprekken na afloop van een concert of voorstelling in de kleedkamer.

Tristan und Isolde?
De Reisopera leidt tegenwoordig folkzangers op.

Van Aken naar New York
Kazem Abdullah was vanaf 2012 vijf jaar Generalmusikdirektor in Aachen. Binnenkort debuteert hij in de Metropolitan Opera in New York.

Wereldpremière in Aix
Er zijn eerste berichten uit Aix-en-Provence over de nieuwe opera Innocence van Saariaho. Lilian Farahani zingt één van de rollen. Ze is te herkennen aan haar witte jurk op de foto’s in de New York Times.

Netwerken
Laura Nicorescu is een naam om te onthouden voor jonge, ambitieuze talenten uit Nederland.

Verity in Salzburg
Het Salzburg Festival heeft deze zomer het 2021 Young Singers Project. Sopraan Verity Wingate, bekend van De Nationale Opera Studio, is één van de uitverkorenen.

Covidfeestje
Bij het Royal Opera House gaan ze voorlopig nog niet op vakantie. Om de opening van de theaters te vieren is er het ROH Unlocked festival.

Mozart in Zuid-Engeland
Wie live in Glyndebourne een opera wil meemaken, neme de trein van 12.54 van Victoria Station in Londen naar Lewes, waar de bus klaarstaat. Thuis Glyndebourne bezoeken kan ook, de komende weken staat de opname van La clemenza di Tito uit 2017 op YouTube.

Zomer-Mahler
Kubelik, Abbado, maar ook Jan Willem de Vriend zijn enkele van de dirigenten wier opnamen van Mahler-symfonieën worden genoemd in het overzicht van Gramophone.

Vorig artikel

Lenneke Ruiten soleert in seizoensopener DNO

Volgend artikel

Omroep Max gaat op jacht naar operatalent

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.