Binnenkort

Festival Oude Muziek viert 30ste verjaardag

Het Festival Oude Muziek vult van 26 augustus tot en met 4 september Utrecht met oude muziek. Het festival viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Er staan zo’n 120 concerten op het programma.

Het thema van dit jaar is ‘Roma – città eterna’. Het programma staat in het teken van de ‘Eeuwige Stad’ en legt de nadruk op werk van Du Fay, Palestrina, Frescobaldi en Corelli.

Vanwege het 30-jarig jubileum pakt het festival dit jaar extra groot uit, met 120 concerten, themadagen, een fototentoonstelling over 30 jaar festivalhistorie en vele andere acticiteiten.

De programmering bestaat, zoals al sinds 1982, uit muziek van vóór de vroegste Middeleeuwen tot na de late Barok, aldus de organisatie. Het festival wordt geopend met de dansvoorstelling Cesena van Rosas en de zangers van Graindelavoix.

Te gast zijn onder meer Concerto Copenhagen, The Sixteen, L’Arpeggiata, dirigent Diego Fasolis en B’Rock. Het laatste ensemble voert op 3 september de serenata Flora Pellegrina van Scarlatti uit, met als solisten Sabine Devieilhe en Antonio Giovannini.

Naast het hoofdprogramma zijn er tal van nevenprogramma’s, zoals tientallen gratis fringeconcerten, de Oude Muziek Markt, lezingen, debatten, radio-uitzendingen, workshops en middernachtconcerten.

Zie voor het hele programma de website van het Festival Oude Muziek.

Vorig artikel

Stotijn maakt indruk met gedurfd recital

Volgend artikel

Discografie: Iphigénie en Aulide

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.