Binnenkort

Werner Güra lanceert seizoen Grote Zangers

Tenor Werner Güra opent op vrijdag 30 september het tweede seizoen van de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw in Amsterdam. Güra zingt liederen van de Schumanns, Schubert en Mendelssohn. Na hem betreden dit seizoen nog vijf zangers van naam het toneel aan het IJ.

Werner Güra (foto: Monika Rittershaus).

Werner Güra was vorig seizoen ook te gast in de Serie Grote Zangers, een initiatief van het Muziekgebouw aan ’t IJ en een speciaal hiervoor opgerichte stichting van Theo van den Bogaard, directeur van Alferink. Vorig jaar zong de tenor Schubert, dit jaar is hij terug met naast Schubert ook liederen van Clara Schumann, Robert Schumann en Felix Mendelssohn.

Op het programma staan onder meer Schumanns ‘Dichterliebe’ en zijn vrouws ‘Loreley’ en diverse liederen uit Schwanengesang van Schubert. Güra wordt wederom begeleid door pianist Christoph Berner.

Net als vorig jaar is er van tevoren een voorprogramma te bewonderen. Tenor Matevz Kajdiz zingt onder begeleiding van Phyllis Ferwerda diverse liederen. Het voorprogramma begint dit jaar al om 19.30 uur in plaats van 19.45 uur. Het recital zelf begint om 20.15 uur.

Güra’s recital is het eerste van zes recitals die voor dit seizoen geprogrammeerd staan. In november komt bas Robert Holl onder andere Brahms en Moessorgski zingen. In december volgt sopraan Charlotte Margiono met een programma rond Grieg en Korngold.

In het nieuwe jaar komt Ian Bostridge langs met op zijn lessenaar onder andere Schubert en Britten. Sopraan Anne Schwanewilms vult het Muziekgebouw in maart met Liszt en Mahler en bariton Sergej Leiferkus sluit het seizoen eind april af met Russische grootheden als Moessorgski en Rachmanoniv.

Zie voor meer informatie de website van de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Fonkelende Gauvin debuteert in Kleine Zaal

Volgend artikel

Op weg naar de Ring in Enschede

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.