Binnenkort

Bas Matthew Rose maakt recitaldebuut

Als we The Guardian moeten geloven, staat er met Matthew Rose op dinsdag 27 september een ‘donderende bas’ in het Concertgebouw. Rose maakt voor het eerst zijn opwachting in de Kleine Zaal. Hij zingt liederen van onder andere Britten, Sjostakovitsj en Finzi.

(Foto: Clive Barda)

Rose is een bas die zich de laatste jaren flink in de picture heeft gezongen. Hij volgde het prominente Young Artist Programme van het Royal Opera House en stond diverse malen bij het Londense operahuis op de planken. Ook onder meer het Glyndebourne Festival, de Scala en de Bayerische Staatsoper nodigden hem inmiddels uit.

Dinsdag 27 september doet hij voor het eerst het Concertgebouw aan. Zijn recital staat in het teken van Engelse componisten. Zo zingt hij werk van Purcell, Britten, Vaughan Williams, Somervell, Gurney, Ireland en Finzi. Aanvullend laat hij liederen van Sjostakovitsj, Moessorgski en Brahms horen.

Het Concertgebouw voorspelt dat de zanger ‘van elk lied een klein operaatje’ maakt. Hij zal daarbij begeleid worden door de jonge pianiste Helen Collyer, die onder meer de National Opera Studio in Engeland doorliep.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Op weg naar de Ring in Enschede

Volgend artikel

Opera in de media: week 39

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.