Binnenkort

Gerhaher zingt Mahler met Fins orkest

Ter gelegenheid van Gustav Mahlers honderdste sterfjaar zingt bariton Christian Gerhaher op maandag 10 oktober liederen uit Des Knaben Wunderhorn. Hij wordt begeleid door het Fins Radio Symfonie Orkest.

Christian Gerhaher (foto: Hiromichi Yamamoto).

Gerhaher is een frequente gast in het Concertgebouw. Eigenlijk ieder seizoen komt hij wel voorbij met een programma, vaak gefocust op het liedrepertoire. Zo was hij een jaar geleden in de Kleine Zaal te bewonderen met liederen van Beethoven, Schönberg, Webern, Haydn en Berg.

Dit jaar staat Mahler centraal in het optreden van de Duitse zanger. Hij zingt liederen uit Des Knaben Wunderhorn, een gedichtenbundel waarvan Mahler tussen 1892 en 1901 diverse gedichten op muziek zette.

Gerhaher wordt begeleid door het Fins Radio Symfonie Orkest onder leiding van de eigen chef, Sakari Oramo. Het liedprogramma wordt aangevuld met het symfonische gedicht Orpheus van Liszt en de vijfde symfonie van Sibelius.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Twee Maagden over Deckers Elektra

Volgend artikel

Overzicht: alle operacursussen 2011/2012

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.