Home » Binnenkort

Concertgebouw brengt vijf keer Tracks

Amsterdam18 oktober 2011 Geen reacties

Dit seizoen brengt het Concertgebouw voor de derde keer een serie Tracks: korte, krachtige concerten van een uur met een lange nasleep. Het seizoen wordt afgetrapt door de veelbelovende bariton Martijn Cornet en heeft verder onder andere een violiste, een cellist en een saxofonist te gast.

Martijn Cornet.

Tracks staat voor ‘mooie, live gespeelde klassieke muziek’, aldus het Concertgebouw. ,,De musici vertellen wat ze drijft in woorden, via muziek of door het gebruik van visuals. Het zijn korte, krachtige concerten van een uur en na afloop is de bar van het concert geopend voor de heerlijkste cocktails.”

Bariton Martijn Cornet heeft de eer het nieuwe seizoen te openen op donderdag 27 oktober. Hij doet dat samen met sopraan Renate Arends en pianiste Abigail Richards. Zij zingen over liefde en verlangen in ‘knallende aria’s vol bravoure, afgewisseld met heerlijke liederen om bij weg te dromen’, aldus de beschrijving van de organisatie. Het programma wordt afgesloten met songs uit het klassieke musicalrepertoire.

Naast het concert van Cornet zijn er nog vier Tracks-concerten geprogrammeerd. Hieronder het volledige overzicht:

Donderdag 24 november
Violiste Liza Ferschtman samen met het Trio Mondrian.

Donderdag 26 januari
Cellist Matthew Barley, met celloklassiekers en elektronische muziek.

Donderdag 23 februari
Saxofonist Ties Mellema en het EnAccord Kwartet, met muziek van Prince.

Donderdag 29 maart
Cabaret en klassiekers uit het decadente Parijs, het fatalistische Berlijn en het naïeve Amsterdam van de jaren ’20 van de vorige eeuw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.