Binnenkort

Opera Studio voert Don Giovanni op

Opera Studio Nederland voert op zaterdag 29 oktober Mozarts populaire opera Don Giovanni op. Het jonge zangersensemble van de studio vertolkt de rollen, artistiek leider Timothy Nelson presenteert zijn eerste regie.

Opera Studio Nederland stoomt jaarlijks een selecte groep getalenteerde operazangers klaar voor de beroepspraktijk. De jonge talenten laten een aantal maal per seizoen iets van hun kunnen zien met optredens.

Op zaterdag 29 oktober staat één van die optredens gepland, in de Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Het bijna volledige ensemble van de studio voert dan Don Giovanni van Mozart op, onder pianobegeleiding van Brian Masuda.

Don Giovanni is Mozarts meest dramatische opera, aldus de studio. ,,Het ensemble zal de strijd, het lijden, het isolement, de eenzaamheid en uiteindelijke vrede van Mozarts onvergetelijke figuren tot leven brengen. Een unieke kans om met deze talentvolle zangers kennis te maken.”

Het ensemble bestaat dit jaar uit bas Bastiaan Witsenburg, bariton Bora Balci, sopraan Dilay Girgin, bariton Iurii Samoilov, bas-bariton Javier Ortiz en sopraan Eva Ganizate.

De productie wordt geregisseerd door Timothy Nelson, die sinds dit seizoen de artistieke leiding van de operastudio over heeft genomen van Hans Nieuwenhuis. Het is de eerste productie die Nelson voor de Opera Studio maakt.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Reserveren kan via 020 4200562 of info@operastudio.nl. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Vorig artikel

Goya is Domingo op het lijf geschreven

Volgend artikel

Robin Hood: terug uit de dood

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.