BinnenkortHeadlineNieuws

Nieuwsflitsen

Roland Kieft neemt per 1 september a.s. afscheid als directeur/bestuurder van Stichting Omroep Muziek (SOM). De SOM omvat het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest en het Muziekcentrum van de Omroep. De SOM produceert in opdracht van en in samenwerking met de NTR de ZaterdagMatinee en met AVROTROS het Vrijdagconcert, beide voor NPO Radio 4.

Vertrekkend SOM directeur Roland Kieft.

Kieft heeft de functie bij de SOM 6 jaar vervuld. Hij gaat verder als zelfstandig consultant en interimmanager in de culturele sector.

Nominatie

Artistiek directeur van Holland Opera Niek Idelenburg is genomineerd voor de BUMA Music Award 2022 voor de door hem gecomponeerde scène: Angry Match Girl in de voorstelling Mijs met de Zwavelstokjes van Holland Opera.

Artistiek Directeur Holland Opera, Niek Idelenburg

Don Giovanni als film met mensen met een verstandelijk beperking.

Regisseur Maaike van den Hoek werkte met een professioneel team van makers en meer dan honderd spelers, figuranten en vrijwilligers uit de provincie Groningen aan deze productie. De film wordt gedragen door de muziek van componist Jan Meiborg, die een eigentijdse en inventieve bewerking maakte van Mozarts meesterwerk. Cliënten van de Hornerheem uit Zuidhorn spelen de hoofdrol in de met vaart gemaakte film. 

Opnames van Don Giovanni, aan de loop met de liefde.

Bewoners en cliënten van De Zijlen, Cosis, Ilmarinen en Olmenes doen met ondersteuning van Groninger amateurspelers mee als figurant in dans- en achtervolgingsscenes. 

De film is online te zien.

Solidariteitsorkest Oekraïne op tournee

Gisteren maakten de Metropolitan Opera en de Poolse Nationale Opera bekend dat het recent geformeerde Ukrainian Freedom Orchestra, dat bestaat uit Oekraïense musici die recentelijk gevlucht zijn en Oekraïense musici uit Europese orkesten, van 28 juli tot en met 28 august op tournee zal gaan door de Verenigde Staten en Europa. Daarbij wordt ook Nederland aangedaan. Het orkest speelt op 11 augustus in het Concertgebouw in Amsterdam.

Dirigent van het orkest is de Canadees-Oekraïense Keri-Lynn Wilson.

Ukrainian Freedom Orchestra

Op het programma onder meer de Zevende Symfonie van  de Oekraïense componist Valentin Silvestrov, Chopins Tweede Piano Concert met de Oekraïense sterpianiste Anna Fedorova en voor de opera- liefhebbers zal de in Kyiv geboren Liudmyla Monastyrska Leonore’s grote aria “Abscheulicher!” uit Beethovens Fidelio zingen.

 

 

Vorig artikel

Met Fernand Cortez breekt niet echt een nieuwtijdperk aan

Volgend artikel

Nieuws flits

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen