Binnenkort

Gelders operakoor brengt driemaal Faust

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap voert in november driemaal Gounods geliefde opera Faust op, met solisten van naam, Hans Lamers op de bok en Frans Meewis als regisseur.

Aan de twee opvoeringen van Faust werken maar liefst 170 zangers en musici mee. Een uniek project in tijden van cultuurbezuiniging, stelt het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG).

Het operakoor slaat voor de productie de handen ineen met het Symfonieorkest Nijmegen, dat geleid wordt door GOOG-dirigent Hans Lamers. De laatste voorstelling, in Nijmegen, wordt gedirigeerd door Gijs Leenaars.

GOOG belooft een ‘verrassende, ontroerende en prikkelende’ uitvoering. De regie komt van de ervaren Frans Meewis. Hij heeft een eigentijdse enscenering gemaakt, met ‘een modern, gestileerd decor en uitbundige en kleurrijke kostumering’.

Voor de solorollen heeft het operakoor Nederlandse solisten van naam aangetrokken. De titelrol wordt vertolkt door tenor André Post. Bariton Nanco de Vries zingt Méphistophélès en sopraan Selma Harkink kruipt in de huid van Marguerite. De GOOG-solisten Véronique Lamers, Tine den Otter, Bernd Duenk en Henk Serné vertolken de overige rollen.

De productie van Faust gaat op zaterdag 5 november in première in de Stadsschouwburg Arnhem. Daarna volgen uitvoeringen in Theater de Lampegiet in Veenendaal (12 november) en Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen (15 november).

Zie voor meer informatie de website van het Gelders Opera- en Operette Gezelschap.

Vorig artikel

Prijsvraag: Win kaarten Die Entführung!

Volgend artikel

Deutekom geëerd met groots gala in Carré

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. Roel Zwiers
  15 augustus 2013 at 18:53

  Beste operakoor,

  Bij LUX Nijmegen draaien we een keer in de twee weken een documentaire in het programma LUXdocs. Op woensdag 4 september om 19.30 uur vertonen we de documentaire Becoming Traviata met Nathalie Dessay als de beroemde Violetta, en het gezelschap van Aix-en-Provence aan haar zijde. De documentaire volgt Dessay en de regisseur Francois Sivadier op de voet tijdens de voorbereidingen en repetities van La Traviata.

  Alle informatie over de documentaire kunt u vinden in de bijgevoegde E-flyer. Wellicht kunt u deze informatie opnemen in uw nieuwsbrief, of aan uw leden sturen. U bent zelf ook van harte welkom om op 4 september de documentaire te komen kijken. Als u in de toekomst meer informatie wilt over (aan muziek gerelateerde) documentaires dan kunt dat doorgeven.

  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,

  Roel Zwiers

  Afdeling Film LUX / VillaLUX

  Postbus 1155
  6501 BD Nijmegen

  0031 (24) 3816830

  0031 (0)6 39658295

  aanwezig op/office hours:

  donderdag/thursday 09.30 uur – 17.30 uur