Binnenkort

Tatarstan toert rond met Die Zauberflöte

De Staatsopera van Tatarstan trekt door het land met Mozarts Die Zauberflöte, in een ‘magisch-realistische enscenering’, aldus de organisatie. De productie is nog tot en met 13 november te zien.

Die Zauberflöte is de meest gespeelde opera van Mozart. Het singspiel ging in 1791 in première in Wenen en was een groot succes. In de eerste vijf jaar werd het stuk alleen in Wenen al driehonderd keer opgevoerd. Al in 1795 bereikte de toverfluit Amsterdam.

Scène uit Die Zauberflöte.

Aanstaand weekend is het Singspiel wederom in Amsterdam te bewonderen, als onderdeel van een tournee van de Staatsopera van Tatarstan. Dat gezelschap heeft een lange traditie van tournees in Nederland en doet op 5 en 6 november het Theater DeLaMar aan.

De Staatsopera heeft een ‘magisch-realistische enscenering’ van Die Zauberflöte gemaakt. ,,Compleet met draken, geheime deuren, gevaarlijke opdrachten, goede en kwade toverkrachten en zelfs een paar toverleerlingen”, belooft de organisatie. Net als bij de oorspronkelijke opvoering wordt er gebruikgemaakt van ‘spectaculaire theatrale tovertrucs’.

Het Tataarse operagezelschap begon zijn tournee al eind oktober. Er zijn tot en met 13 november echter nog negen voorstellingen te bezoeken in theaters in het hele land. Zie voor meer informatie de website van Ruud de Graaf.

Vorig artikel

Holl stopt ziel en zaligheid in Moessorgski

Volgend artikel

Hollands Diep brengt een ándere Sinterklaas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.