Binnenkort

Hollands Diep brengt een ándere Sinterklaas

Muziektheater Hollands Diep brengt in november de muziektheaterproductie Sint Nicolaas Leeft! Het is een combinatie van nieuwe Sinterklaasmuziek van Evrim Demirel en de Sint Nicolaas Cantate van Benjamin Britten. Jean-Léon Klostermann vertolkt de Sint.

Hollands Diep werkt voor deze productie samen met de Laurenscantorij uit Rotterdam. In de voorstelling wordt het klassieke Hollandse verhaal van Sinterklaas verbonden met zijn legendarische geschiedenis, die eeuwen geleden aan de kust van het huidige Turkije begon.

In dat kader is de Turkse componist Evrimi Demirel gevraagd om bekende Sinterklaasliedjes te bewerken tot een theatrale suite. Zijn werk wordt gevolgd door de Sint Nicolaas Cantate van Britten, een cantate met vrolijke en ontroerende wonderverhalen over Nicolaas. Het is voor het eerst dat de cantate volledig geënsceneerd en in het Nederlands uitgevoerd wordt.

De hoofdrol in de productie is voor de Nederlandse tenor Jean-Léon Klostermann, die de afgelopen seizoenen regelmatig bij De Nederlandse Opera en in kleinschaliger producties in het land te zien was.

De productie wordt geregisseerd door Cilia Hogerzeil van Hollands Diep en is prima geschikt voor kinderen (vanaf zeven jaar).

Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest voert, aangevoerd door enkele professionele musici en geleid door Wiecher Mandemaker, de voorstelling uit. Verder zingen het Kinder- en Jeugdkoor Young Voices uit Lansingerland en het Nicolaas Kinderkoor mee.

Sint Niccolaas Leeft! gaat op vrijdag 11 november in première in de Wilhelminakerk in Dordrecht. De voorstelling is daar ook op 12 en 18 november te zien. Daarna volgen optredens in de Grote Kerk in Goes (19 november) en de Laurenskerk in Rotterdam (25 en 26 november).

Zie voor meer informatie de website van Muziektheater Hollands Diep.

Vorig artikel

Tatarstan toert rond met Die Zauberflöte

Volgend artikel

Serie Muzen: Henk Neven

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.