Binnenkort

Kwartet zingt operaklassiekers

Klassiekers van Puccini, Mozart en Bizet plus een vleugje Wagner, dat is wat Opera per Tutti aanstaande donderdag (4/6) biedt in de Vondelkerk. Het solistenkwartet bestaat weer grotendeels uit vrouwenstemmen.

Een eerdere Opera per Tutti met links Mylou Mazali, mezzosopraan en tevens artistiek leidster (foto: Roos Westhoff).
Een eerdere Opera per Tutti met links Mylou Mazali, mezzosopraan en tevens artistiek leidster (foto: Roos Westhoff).

Net als vorige week is de vrouwelijke stem goed vertegenwoordigd bij Opera per Tutti – een wekelijks concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Sopraan Roswitha Bergmann en de mezzo’s Taru Huotari en Mylou Mazali zullen de enige man, bariton Sinan Vural, omringen.

Bergmann begon haar carrière als actrice, maar begon ondertussen zang te studere in Den Haag. Ze doorliep ook de Dutch National Opera Academy. De sopraan zingt veel avant garde-muziek, maar heeft ook ervaring met klassiekers als Carmen, Le Nozze di Figaro en Les Contes d’Hoffmann.

Die ervaring heeft ze nodig tijdens het programma van donderdag. Dat is gevuld met klassiek werk uit onder meer Gianni Schicchi (Puccini), Così fan tutte (Mozart), Aïda (Verdi) en Carmen (Bizet). Ook Wagner is van de partij, met fragmenten uit Tannhäuser en Das Rheingold.

De pianobegeleiding komt van Alexander Kouznetsov. Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 open. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Hermus dirigeert 3D-opera

Volgend artikel

Klassieke videosite heeft mondiale ambities

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.