Binnenkort

Metropolitan zendt Händels Rodelinda uit

De Metropolitan Opera uit New York zendt zaterdag 3 december live de opera Rodelinda van Händel uit in bioscopen over de hele wereld. De titelrol wordt vertolkt door Renée Fleming in een productie van de hand van Stephen Wadsworth.

De biosproductie van Händels opera is onderdeel van de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan, een serie waarin diverse producties van het New Yorkse operahuis over de hele wereld in bioscopen worden uitgezonden, waaronder in Nederland.

Rodelinda gaat over de koningin van Lombardije, die door dik en dun haar man trouw blijft. Händel schreef de opera kort nadat hij al successen had geboekt met Giulio Cesare en Tamerlano. Ook Rodelinda werd goed ontvangen.

Onder leiding van dirigent Harry Bicket treedt zaterdag een sterrencast aan in de Met. New Yorks favoriete sopraan, Renée Fleming, zingt de titelrol. Stephanie Blythe zingt Eduige en Joseph Kaiser is Grimoaldo. De bekende countertenor Andreas Scholl zingt de partij van Bertarido en Iestyn Davies vertolkt Unulfo. Shenyang is tot slot Garibaldo.

De productie wordt in diverse bioscopen in Nederland uitgezonden, waaronder in vele vestigingen van Pathé, in CineMec in Ede en in Foroxity Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Kremer glanst in Salome bij Volksoper

Volgend artikel

Imponerende Wagner in Luikse tent

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen
    7 december 2011 at 14:42

    Ondanks dat ik een grote Handel liefhebber ben, vond ik dit niet een heel boeiende opera. Alle aria’s vond ik erg op elkaar lijken.