Binnenkort

Le Prophète in jaarlijks Westerpark-concert

Dit jaar wordt tijdens het openlucht operaconcert in Westerpark Le Prophète van Meyerbeer opgevoerd. Ieder jaar organiseert het Amsterdamse stadsdeel een operaconcert, waarbij operaliefhebbers uit de buurt zelf mee kunnen doen onder professionele begeleiding.

De liefhebbers die zelf wel eens aan een opera wilden deelnemen, hebben gratis repetities gevolgd onder leiding van Janet de Langen. Onder de noemer ‘Westerpark Opera Projectkoor’ zullen zij zondag 14 juni deelnemen aan de uitvoering van Meyerbeers opera.

Vandaag, maandag 8 juni, komt de Duitse professor Matthias Brozska in Podium Het Magazijn in Amsterdam ter voorbereiding een lezing geven over de opera. Brozska is expert op het gebied van de opera’s van de Joods-Duitse componist.

Aan de voorstelling op zondag – die gratis in de Houthaven plaatsvindt – werkt het Van Leyden ensemble onder leiding van Martin van der Brugge mee, evenals solisten als Wiebke Göetjes, Edwin van gelder en Henk Vonk.

Meer informatie is te vinden op www.westerparkkunst.nl.

Vorig artikel

Adam blijft op afstand

Volgend artikel

Kim Jong-il laat Jevgeni Onegin spelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.