Binnenkort

Opera per Tutti van start met voorjaarsserie

Opera per Tutti presenteert van 8 maart tot en met 24 juni veertien toegankelijke operaconcerten in Amsterdam, Utrecht en Maastricht. In de concerten brengen vier solisten onder pianobegeleiding een breed repertoire ten gehore.

Scène uit een Opera per Tutti-concert, met rechts Mylou Mazali (foto: Bob Vos).

Opera per Tutti heeft in een aantal jaar tijd een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om toegankelijke opera. Het concept is simpel: vier zangers (sopraan, mezzo, tenor, bas-bariton) zingen een avond lang aria’s, duetten en andere fragmenten uit opera’s van allerlei snit. Van Monteverdi tot Menotti.

Door het succes van de serie breidde Opera per Tutti zich de afgelopen tijd uit naar andere steden. In de nieuwe voorjaarsserie zijn de Per Tutti-zangers daarom te horen op vier locaties: de Vondelkerk en de Buiksloterkerk in Amsterdam, de Geertekerk in Utrecht en de Sint Janskerk in Maastricht.

De serie begint op 8 maart in de Vondelkerk in Amsterdam, waar in totaal zes concerten staan gepland. In de Buiksloterkerk zijn twee voorstellingen te bezoeken en in Utrecht en Maastricht respectievelijk drie en twee.

Drijvende kracht van Opera per Tutti is mezzosopraan Mylou Mazali, die in de meeste concerten meezingt. Verder werkt zij nauw samen met de Dutch National Opera Academy, zodat er regelmatig jong talent in de concerten te horen is.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Oliemans zingt over Apocalyps in Kleine Zaal

Volgend artikel

Petrenko leidt prachtige Palestrina

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 29 februari 2012 at 23:47

    dag Jordi,
    dank voor deze mooie aankondiging. Kom je weer een keer? Je bent altijd welkom, weet je he?
    groet
    Hedwig