Binnenkort

Oliemans zingt over Apocalyps in Kleine Zaal

Terwijl in de Grote Zaal Ariodante klinkt, geeft bariton Thomas Oliemans op dinsdag 6 maart een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij zingt liederen van onder andere Brahms, Pfitzner en Schubert. Het thema: Apocalyps.

Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).

Oliemans was in de zomer van 2010 al eens samen met pianist Malcolm Martineau te zien in de Kleine Zaal. Toen voerden de twee louter Schubert-liederen op. Volgende week is het duo terug en nu met een geheel ander programma.

Ze hebben liederen uitgezocht rond het thema Apocalyps, met het oog op de vele apocalyptische voorspellingen rondom het jaar 2012. ‘Ze haken met gevoel voor drama in op de onheilstijding’, aldus het Concertgebouw.

Op het programma staat werk van Brahms, Pfitzner, Schubert, Wolf, Martin, Poulenc, Grothe, Jary, Ravel, Bridge en Mahler.

Oliemans was het afgelopen seizoen bij de Nationale Reisopera te zien in La bohème en maakte de laatste tijd belangrijke debuten bij onder meer het Royal Opera House en de Wigmore Hall in Londen.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Leenaars: ‘Dirigeren is een verslaving’

Volgend artikel

Opera per Tutti van start met voorjaarsserie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.